Wie ben ik?

Ik ben itte (°69), dochter (oudste van 2), zus, nicht, vriendin, tante van een tiener en een wonderlijke kleuter met een mentale beperking, meter van 2 enthousiaste jongedames in hun "early twenties" en een pittige jongen die wel heel snel groot wordt.
Deze verschillende rollen en de dynamieken die daarbij horen leiden me doorheen het leven.

Als kind was ik al geboeid door mensen, grote en kleine, mensen van wie ik hield en onbekenden ook.
Waarom doen ze wat ze doen op de manier waarop ze doen wat ze doen?
Nieuwsgierigheid en proberen begrijpen leidde me bijna vanzelfsprekend naar de keuze om psychologie te studeren, een graduaatsopleiding.

En toch begreep ik naar mijn aanvoelen niet genoeg.
Ik bleef en blijf nog steeds nieuwsgierig, geïnteresseerd en geboeid door de ervaringen en ontdekkingen van elke dag.

Stacks Image 219

Ik werk al 30 jaar in de hulpverlening met mensen in kwetsbare levenssituaties, als begeleider, later als stafmedewerker en teambegeleider.

Centraal daarin is mijn streven om samen te ontdekken hoe mensen hun geheel eigen unieke kracht kunnen ontdekken. Van daaruit blijkt zeer veel mogelijk en de creativiteit waarmee mensen hun groeiproces vorm geven, is een permanente inspiratiebron.

De basis van mijn therapeutisch handelen is de systeem- en gezinstherapie. De opleiding die ik volgde aan het Centrum voor de Studie van het Gezin bracht me een kader om te leren begrijpen. Daarnaast brachten deze inzichten me tot persoonlijke groei en streven naar balans.

Persoonlijke ervaringen en processen zijn voor mij telkens opnieuw een essentiële kans om te groeien, een uitdaging.
Ik stel me dan de vraag: "Wat heb ik hieruit te leren? " en ga op zoek.
We stoppen nooit met groeien. Thema's als relationele dynamieken, het belang van verbindende communicatie, de impact van zelfliefde en het belang van waardering voor je fysieke lichaam als bron daarvan, kwamen zo op mijn weg om te exploreren.

Om een oplossing te vinden voor persoonlijke fysieke problemen volgde ik de opleiding "Leraar in de Alexandertechniek".
Bijzonder interessant om vanuit deze invalshoek de synergie tussen denken en doen verder te ontdekken en de kracht daarvan te ervaren.

Als mensen leven we uiteraard in een groter natuurlijk systeem. Hoe we ons verhouden tot de natuur en de invloed op onze gezondheid vormde de aanleiding om een cursus voedingspsychologie te volgen aan de ACT Academie.

Ik heb een pioniersgeest. Nieuwe projecten en initiatieven opzetten en uitwerken zit in mijn DNA.
Ik doe het vanuit de kracht en overtuiging dat we allemaal "mensen-mensen" zijn.
We hebben het nodig om elkaar met ons hele zelf te mogen ontmoeten om een kwaliteitsvol leven te leiden.

Naast het Huis van Worden en Zijn werk ik als inhoudelijk verantwoordelijke voor een team begeleiders van zelfstandig wonende volwassenen met een beperking binnen OLO vzw.

Ik volgde een opleiding "Psychologische ondersteuning bij kanker en chronische ziekte."

Stacks Image 142
Stacks Image 226